fbpx
Політика

Проблема дискримінації у виборчому законодавстві має бути вирішена – Карпунцов

 Під час Національного круглого столу «Розуміння заради європейського майбутнього» 23 серпня депутат партії «УДАР» Валерій Карпунцов зазначив, що для підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом Україні необхідно вирішити ще велику кількість питань, серед яких і недоліки виборчого права.  

За його словами, необхідно усунути всі дискримінаційні норми у виборчому праві. При цьому він підкреслив, що Міністерство юстиції не поспішає вирішувати це питання і поки що погоджується змінити лише 2 антидемократичні норми з 10 представлених опозицією.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Він нагадав також про те, що опозиція вимагає призначити вибори в проблемних округах і покласти край тиску на мажоритарників, яких влада позбавляє депутатських мандатів.

«Ми не визнаємо позбавлення статусу народних депутатів Домбровського і Балоги», – підкреслив Валерій Карпунцов.

Депутат звернув увагу і на те, що однією з ключових перешкод на шляху євроінтеграції України є систематичне невиконання рішень Європейського суду з прав людини.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Всі рішення Євросуду повинні виконуватися. Без винятку», – заявив він.

Наостанок він нагадав також і про велику кількість законодавчих норм, які Україна повинна привести у відповідність з європейськими стандартами.

Читайте також: