fbpx
Без категорії

Київ прийме міжнародні змагання з триатлону

25 серпня 2013 в Києві вперше відбудуться міжнародні змагання з триатлону Kiev triathlon cup.

«Вперше столиця України приймає такі серйозні змагання з триатлону. Приблизно 200 спортсменів з різних країн світу, починаючи з США і закінчуючи нашими сусідами – Росією, беруть участь у цих змаганнях», – заявив під час прес-конференції заступник голови департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Вадим Костюченко.

За його словами, змагання розпочнуться 25 серпня о 16:30 і закінчаться приблизно о 19:00.

Ініціатор змагань віце-президент Федерації триатлону України Андрій Оністрат підкреслив, що в київських змаганнях з триатлону візьмуть участь 230 спортсменів з шести країн світу.

Читайте також:  В Чехії виступить відомий грузинський гурт "NIKOS BAND"

«Наймолодшому учаснику змагань 17 років, а найстаршому – понад 70», – повідомив він.

За словами Андрія Оністрата, призовий фонд цих змагань становить 20-30 тисяч доларів, «що досить багато для тріатлону».

Крім старту спортсменів-професіоналів, як розповів Андрій Оністрат, буде і старт любителів, а також забіг паралімпійців та естафетний старт.

Як сказали організатори змагань, спринтерська дистанція загальною протяжністю 25,75 км включає в себе 3 етапи: плавання – 750 м, велогонка – 20 км і біг – 5 км.

Читайте також:  В Чехії виступить відомий грузинський гурт "NIKOS BAND"

Додамо, що старт змагань запланований у портовій частині Подолу з Набережно-Хрещатицької вулиці – з першого причалу. Завершення етапів гонки і фінішна пряма намічені на вулиці Сагайдачного в напрямку Контрактової площі. Організатори відзначили, що кубок з триатлону для глядачів розпочнеться о 17:00 на Поштовій площі.

Раніше повідомлялося, що в Києві скасували змагання з триатлону через Януковича. Змагання з триатлону заборонили проводити з огляду на те, що траса, яку хотіли використати організатори, буде недоступною, оскільки в День незалежності по ній буде проїжджати президент Янукович.

За матеріалами: УНН

Читайте також: