fbpx
Політика

Радбез ООН провела екстрену нараду щодо ситуації в Сирії

Рада Безпеки ООН провела екстрену двогодинну нараду, яка повністю присвячувалася проблемі застосування хімічної зброї в Сирії і була організована через нові повідомлення про хімічну атаку, що прийшли з САР, в ході якої, за різними даними, загинули від сотні до тисячі осіб.

Як заявив після наради заступник генерального секретаря ООН Ян Еліассон, цей випадок потрібно розслідувати якомога швидше. Він також підкреслив, що ситуація, що склалася в Сирії в даний момент, не дозволяє цього зробити, так як групі інспекторів для завершення роботи буде потрібно безперешкодний доступ до місць передбачуваних атак, а в тому місці зараз йдуть бої. Еліассон висловив надію, що сторони, залучені в сирійський конфлікт, розуміють це.

Читайте також:  Лобіст УПЦ МП спочатку визнав зв’язок з РПЦ, а потім заперечив

Також після наради перед журналістами виступила Марія Христина Персеваль – постійний представник Аргентини при ООН, яка в серпні головує в Радбезі ООН, і від імені всіх членів Радбезу висловила серйозну заклопотаність повідомленнями про застосування хімзброї в Сирії. Персеваль особливо підкреслила, що подібні випадки є порушенням міжнародного гуманітарного права. Вона повідомила також, що члени Радбезу ООН прийняли рішення про надання допомоги жертвам атак і закликали всі сторони сирійського конфлікту сприяти цьому.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Після закінчення засідання стало відомо, що членам Ради Безпеки не вдалося домовитися про прийняття заяви для преси.

Радбез ООН провела екстрену нараду щодо ситуації в Сирії (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: