fbpx
Міжнародна економіка

Росія вимагає від США надати додаткові гарантії відсутності токсинів в м’ясі

Як повідомили в прес-службі Россільгоспнагляду за підсумками переговорів зі Службою харчової безпеки та інспекції Мінсільгоспу США, Росія вимагає від США надати додаткові гарантії того, що американські підприємства не використовують токсичну кормову добавку рактопамін під час виробництва свинини і яловичини.

"Россільгоспнагляд звернувся до Мінсільгоспу США з проханням про надання додаткової інформації за механізмом контролю незастосування рактопаміна під час виробництва свинини і яловичини для експорту з США на територію Митного союзу, включаючи організацію лабораторних досліджень. Після отримання  матеріалів і завершення їх аналізу ми продовжимо переговори", – зазначили в прес-службі відомства.

Нагадаємо, рактопамін використовується як кормова добавка для збільшення м’язової маси у великої рогатої худоби і свиней. Споживання людьми в їжу м’яса і субпродуктів тварин, які отримували такі препарати з кормом, може викликати отруєння, що виявляється у вигляді тахікардії та інших порушень серцевого ритму, тремору, головних болів, м’язових спазм, підвищення артеріального тиску. Дія рактопаміна на людину повністю не вивчена, використання продуктів з його залишком не рекомендоване людям із захворюваннями серцево-судинної системи.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: