fbpx
Політика

Ігор Прасолов: Я не чув, щоб Росія говорила про торгову війну

Міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов заявляє, що найближчим часом Україна  підготує чіткий план заходів, який допоможе розв’язати проблемну ситуацію, що склалася на українсько-російському кордоні в питанні ввезення українських товарів на територію Російської Федерації. Заява Ігоря Прасолова прозвучала під час брифінгу, що відбувся в минулу п’ятницю.

За його словами, глава українського уряду «…поставив завдання, щоб у понеділок ми розробили чіткий план дій, який повинен привести до вирішення питань, що виникли сьогодні на митному кордоні між РФ і Україною». Міністр економічного розвитку і торгівлі підкреслив, що сьогодні не може йтися ні про яку торгову війну, а український уряд «робитиме все можливе для того, щоб ситуація з експортом товарів вітчизняних виробників у РФ вирішилася швидше, цивілізованим шляхом і в рамках чинного законодавства».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Крім того, Ігор Прасолов зазначив, що він не чув, «щоб Росія говорила про торгову війну». Йдеться, за словами Ігоря Прасолова, «про конкретні питання, які повинні вирішити».

Нагадаємо, що коментуючи ситуацію, що склалася з українськими товарами на україно-російському кордоні, лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок назвав те, що відбувається свідченням провалу «багатовекторної» політики режиму Віктора Януковича і запропонованого президентом України формату взаємин з Митним союзом за схемою «3+1».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За матеріалами: partyofregions.ua

Читайте також: