fbpx
Політика

У День гніву в Єгипті вбили 60 людей

У ході заворушень, які прокотилися по Єгипту напередодні після п’ятничної молитви, загинули 60 людей, з яких 52 цивільних і вісім співробітників правопорядку. Більшість з них – 41 особа загинули в каїрському кварталі Рамзес, куди ісламісти закликали своїх прихильників.

Міністерство внутрішніх справ закликало всіх єгиптян дотримуватися комендантської години, дія якої починається з 19:00 за місцевим часом. Єгипетська влада заявляє про те, що армія разом з народом "протистоять терористичній змові" радикальних ісламістів.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Примітно те, що на відміну від Заходу, обуреного у зв’язку з кризою, що вибухнула в країні, саудівський лідер Абдалла ібн Абдель Азіз закликав "припинити втручання у внутрішні справи" Єгипту. Цей факт, на думку спостерігачів, може свідчити про те, що ісламісти позбавляться фінансової підтримки від арабських монархій.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Тим часом, лідери «Братів-мусульман» оголосили про припинення "мирних виступів протесту". Їх офіційний представник Гіхад Хаддад закликав ісламістів з початком комендантської години покинути вулиці, а в суботу повернутися і продовжувати акції щодня.

У День гніву в Єгипті вбили 60 осіб (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: