fbpx
Політика

Росія повідомила країнам Європи про стратегічні навчання “Захід-2013”

Як повідомив начальник Головного управління міжнародної військової співпраці Міноборони РФ Сергій Кошелев, Росія проінформувала європейські країни про параметри майбутнього російсько-білоруського стратегічного навчання "3апад-2013".

"Відповідно до Віденського документа 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки по каналах ОБСЄ 8 серпня європейським партнерам надіслано формалізоване повідомлення, в якому показані максимальні параметри за кількістю залучених військовослужбовців, озброєння і військової техніки з російської сторони", – сказав Сергій Кошелев.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Наприкінці минулого місяця начальник Генштабу ЗС Росії Валерій Герасимов повідомив, що спочатку заявлена ​​Росією і Білорусією чисельність військ в 13 тис. військовослужбовців на майбутніх у вересні спільних стратегічних навчаннях "Захід-2013" швидше за все буде збільшена.

Він також додав, що для спостереження за  навчаннями запрошені представники ряду зарубіжних країн, включаючи учасників НАТО.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: