fbpx
Політика

Американські ЗМІ закликають Захід, за прикладом Росії, скептично поставитися до «арабської весни»

Американські ЗМІ в п’ятницю написали, що Заходу слід було б, за прикладом Росії, проявити скепсис до революцій в арабському світі і розбавити свої позитивні сподівання більш тверезим поглядом на ситуацію.

Як написав журнал Forbes, з самого початку в російській пресі освітлення хвилювань в арабських країнах кардинальним чином відрізнялося від західного. Висловлювання не тільки Кремля, а й серйозних незалежних політологів та експертів з приводу «арабської весни» були повні скептицизму.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Захід же, навпаки, надихнувся силою виборів і можливостей, які надають участь народу в управлінні країною. Російські експерти говорили про можливий економічний крах, релігійний конфлікт і політичний хаос, які можуть виникнути в цих арабських країнах. Росіяни на власному досвіді переконалися, що всі повстання ніколи не закінчуються нічим хорошим, а участь простих людей у ​​політиці більш ніж сумнівна.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Нагадаємо, два з половиною роки тому Єгипет охопили хвилювання і президент Хосні Мубарак в результаті був повалений. На його місце прийшов новий голова, Мухаммед Мурсі, обраний народом Єгипту рік тому, а тепер, за підтримки більшої частини єгиптян, зміщений зі своєї посади військовими.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: