fbpx
Політика

ЗМІ: керівництво України знало про можливу економічну блокаду з боку Росії?

Сьогодні ряд українських видань, з посиланням на «Дзеркало тижня», повідомляє, що президент України ще в лютому був проінформований про можливу економічну блокаду з боку Російської Федерації.

ZN.UA повідомляє, що Віктора Януковича в лютому поінформували про можливі «санкції» з боку Росії, зокрема і про те, що країни-члени Митного союзу займаються розробкою нових вимог до якості продукції. Глава держави нібито був попереджений про необхідність підготовки до цього, а також попереджений про «можливу повномасштабну економічну блокаду». У виданні також відзначають, що згідно з інформацією, яку надали джерела, президент поділився цією інформацією з главою уряду, але той нібито порахував, що всі питання будуть вирішені.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Якщо вірити повідомленням про проблеми українських імпортерів з проходженням російської митниці, то виходить, що Україна виявилася не готова до дій російської сторони. Ще 14 серпня Федерація роботодавців України повідомила про включення Митною службою Росії в перелік "ризикових" всіх без винятку українських імпортерів. Такі дії російської сторони призвели до фактичного блокування поставок українських товарів російським споживачам.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Нагадаємо, раніше представники російської сторони заявили, що митниця Росії працює в штатному режимі, і ніякої критичної на ній ситуації немає .

За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: