fbpx
Спорт

Президент Росії мотивує спортсменів на перемоги?

Дмитро Тарабін, що став третім у змаганнях з метання списа на чемпіонаті світу з легкої атлетики, що проходить в Москві, заявив, коли він йшов на свою шосту спробу, то уявив, що в цей момент на нього може дивитися президент Російської Федерації Володимир Путін.

Нагадаємо, що росіянин Дмитро Тарабін під час фінальних змагань зумів відправити снаряд на 86,23 метра. Цей результат дозволив спортсмену завоювати «бронзу» чемпіонату світу. А перемогу у метанні списа сьогодні святкував представник Чехії Вітєзслав Весели. Срібна нагорода дісталася Теро Піткямякі, який представляє Фінляндію.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

ЗМІ, з посиланням на «РІА-Новини», наводять слова Дмитра Тарабіні, який заявив, що за три з половиною години до фіналу йому, а також метальниці списа Марії Абакумовій зателефонував президент Росії Володимир Володимирович Путін. Глава держави побажав російським спортсменам удачі і підкреслив, що вірить у їхні сили. «Я вийшов на шосту спробу з думкою, що, можливо, він дивиться зараз на мене по телевізору, і це в мені мотивувало вулкан подій, і я зробив все, що було в моїх силах», – наводять ЗМІ слова бронзового призера чемпіонату світу з легкої атлетики Дмитра Тарабіна.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Нагадаємо, що сьогодні «золото» чемпіонату світу з легкої атлетики завоювала жіноча російська збірна в естафеті 4х400 метрів у складі Юлії Гущиної, Тетяни Фірової, Ксенії Рижової та Антоніни Кривошапко.

Також нагадаємо, що росіянка Світлана Школина стала переможницею змагань у секторі для стрибків у висоту, з першої спроби подолавши висоту 2,03 метри.

За матеріалами: eurosport.ru

Читайте також: