fbpx
Спорт

Усейн Болт і жіноча збірна Росії виграли «золото» на чемпіонаті світу в Москві

Один з найвідоміших спортсменів Ямайки, спринтер Усейн Болт, виграв фінальний забіг на дистанції 200 метрів на чемпіонаті світу з легкої атлетики, що проходить в російській столиці. Ця золота медаль стала сьомою за рахунком для Усейна Болта на легкоатлетичних світових першостях і другою на чемпіонаті світу в Москві.

Нагадаємо, що раніше Усейн Болт виграв фінальний забіг на дистанції 100 метрів, випередивши американця Джастіна Гетліна і відразу трьох своїх співвітчизників: Неста Картера, Кемарі Бейлі-Коула і Нікела Ешміада.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Сьогодні Усейн Болт знову був першим, пробігши 200 метрів за 19,66 с. Другим сьогодні на цій дистанції фінішував співвітчизник Болта Уоррен Уейр з результатом 19,79 с, а замкнув трійку лідерів представик США Кертіс Мітчелл з результатом 20,04 с.

Чергове «золото» чемпіонату світу з легкої атлетики виборола сьогодні і російська збірна. Команда у складі Юлії Гущиної, Тетяни Фірової, Ксенії Рижової та Антоніни Кривошапко зуміла перемогти в естафеті 4х400 метрів з результатом 3 хвилини 20,19 секунди. Друге місце у збірної США (3.20,41), а третіми фінішували представниці Великобританії (3.22,61). Сьогоднішня перемога російської збірної стала своєрідним реваншем. Нагадаємо, що на лондонській Олімпіаді-2012 американки зуміли випередити російських спортсменок.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Також відзначимо, що росіянка Світлана Школина стала переможницею змагань у секторі для стрибків у висоту, з першої спроби подолавши висоту 2,03 метри.

Читайте також: