fbpx
Політика

Ув’язнення Тимошенко – не головна проблема на шляху євроінтеграції України – голова УПА

 Голова організації «Український правозахисний альянс» (УПА), адвокат Сергій Демченко вважає, що рекомендації президенту України щодо звільнення Тимошенко є неправомірними. Він нагадав, що колишні чиновники, а також адвокати Тимошенко і Луценка підготували деякі рекомендації, як звільнити одну з десятка тисяч засуджених жінок.

На його думку, з таким же успіхом колегія прокурорів, що брала участь у справі Тимошенко, могла б підготувати відповідні рекомендації з відшкодування збитку, який завдала економіці України Тимошенко зі своїми контрактами.  

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Сергій Демченко заявив, що захисники Тимошенко з самого початку будують захист не на юридичних аргументах, а на дискредитації процесу, голосно обурюючись політичним характером кримінального переслідування їх підзахисної.

Щодо заяви захисників Тимошенко про неможливість підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом через ув’язнення екс-прем’єра, то, на думку Демченка, це є не найсерйознішою проблемою України на її шляху до Європи.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Умови утримання ув’язнених в українських СІЗО – набагато складніша перешкода на шляху євроінтеграції, ніж справа Тимошенко», – заявив він.

За його словами, при всій повазі до своїх колег-адвокатів, він не поставив би свій підпис під запропонованим ними документом.

За матеріалами: ukrinform.ua

Читайте також: