fbpx
Політика

Торгова війна України і Росії досягла загрозливих масштабів – Арсеній Яценюк

  Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк розцінює заборону на імпорт українських товарів у Росію, як тиск на Україну у питанні вступу до Митного Союзу.

Як повідомляється на сайті ВО "Батьківщина" у четвер, А.Яценюк зазначив, що така заборона стала вже звичайною практикою для Москви.

"Сьогодні ця торгова війна досягла загрозливих масштабів", – зазначив він.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

А.Яценюк підкреслив, що такі дії Росії є порушенням Угоди про вільну торгівлю в рамках СНД, вони порушують принципи СОТ, членами якої є і Росія і Україна.

"Так не ведуть себе не лише партнери, але й погані сусіди", – заявив депутат, додавши, що це є ще одним проявом тиску Росії на Україну, " фактично, примусом до вступу в Митний Союз".

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

"Але Україна свій вибір зробила. Курс на євроінтеграцію закріплений в законодавстві України, і на вільнюському саміті Східного партнерства має бути підписана Угода про асоціацію Україна-ЄС", – підкреслив А.Яценюк.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: