fbpx
Політика

Труднощі з проходженням українськими товарами російської митниці пов’язані з тим, що Україна не є членом МС – Леонід Слуцький

  Внесення до переліку "ризикових" всіх без винятку українських імпортерів Митною службою РФ має бюрократичні причини, оскільки Україна не є членом Митного союзу, сказав в ефірі радіо "Ехо Москви" голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький.

"Труднощі з проходженням українськими товарами російської митниці  багато в чому викликані просто бюрократією через те, що Україна не є членом Митного союзу. Однак ніякої політики в цьому немає, – сказав він у середу ввечері.

Л.Слуцький додав, що сподівається, що ще до кінця серпня митні служби обох країн вирішать всі труднощі.

Голова комітету Держдуми у справах СНД підкреслив, що проблеми дійсно є, але вони можуть бути вирішені в найкоротші терміни.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Як повідомлялося, в середу прес-служба Федерації роботодавців України (ФРУ) повідомила, що Митна служба РФ з 14 серпня 2013 року включила до переліку "ризикових" всіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало поставку товарів з України.

"З 00:00 години 14 серпня в профіль ризику системи управління ризиками ФТС РФ до перших чотирьох десятків підприємств, які туди потрапили у липні цього року, були додані всі без винятку українські експортери. При цьому заходи попередження ризику ще більш посилені. По-суті, йдеться про повну зупинку українського експорту на невизначений час, аж до тижнів, або навіть місяців", – підкреслюється в повідомленні.

Як уточнили в ФРУ, російська митниця піддає українські вантажі суцільний перевірці, включаючи вивантаження, перевантаження і завантаження їх назад в транспорт.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

"Все це призводить до збільшення термінів простою вагонів та інших транспортних засобів, і, як наслідок, веде до подорожчання або зриву поставок товарів, псування продукції, підриває позиції українських товаровиробників на ринку РФ. При цьому російський ринок для багатьох українських підприємств є критично важливим", – зазначили в ФРУ.

За підрахунками об’єднання, експорт українських товарів до РФ у другому півріччі прогнозувався на рівні $ 8,5 млрд.

"Втрати України від описаних дій російської сторони можуть досягти, залежно від розвитку подій, до $ 2-2,5 млрд тільки в другому півріччі поточного року", – резюмують у федерації.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: