Складнощі в торгівлі з РФ можуть стати темою для обговорення на засіданні ЄЕК

   Україна розраховує включити до порядку денного засідання Євразійської економічної комісії (ЄЕК) 16 серпня питання про проблеми з проходженням українських товарів через кордон Росії, повідомив представник України в ЄЕК Віктор Суслов у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами В.Суслова, українська делегація на чолі з віце-прем’єром Юрієм Бойком 16 серпня вилетить на засідання ЄЕК, де спробує в робочому порядку включити дане питання до порядку денного засідання.

"Україна розраховує на те, щоб було підняте це питання, але наскільки вдасться це зробити в робочому порядку, сказати складно. Поки на порядку денному це питання не стоїть", – сказав він.

Як повідомлялося, Федерація роботодавців України (ФРУ) заявила, що Митна служба РФ з 14 серпня включила до переліку "ризикових" всіх без винятку українських імпортерів, що, за оцінками ФРУ, означає повну зупинку українського експорту на невизначений час.

Related Post

За підрахунками об’єднання, експорт українських товарів до РФ у другому півріччі 2013 року прогнозувався на рівні $ 8,5 млрд. ФРУ вважає, що втрати України від дій російської сторони можуть досягти у другому півріччі $ 2-2,5 млрд.

Пізніше ряд великих українських товаровиробників також заявили про складнощі з проходженням кордону РФ їх ​​продукції.

Разом з тим, як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Міністерстві доходів і зборів України і Держприкордонслужбі, всі митні пости і прикордонні пункти пропуску на кордоні з Росією працюють в штатному режимі, скупчення автомобілів з вантажами понад звичайного не спостерігається.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment