fbpx
Політика

Складнощі в торгівлі з РФ можуть стати темою для обговорення на засіданні ЄЕК

   Україна розраховує включити до порядку денного засідання Євразійської економічної комісії (ЄЕК) 16 серпня питання про проблеми з проходженням українських товарів через кордон Росії, повідомив представник України в ЄЕК Віктор Суслов у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами В.Суслова, українська делегація на чолі з віце-прем’єром Юрієм Бойком 16 серпня вилетить на засідання ЄЕК, де спробує в робочому порядку включити дане питання до порядку денного засідання.

"Україна розраховує на те, щоб було підняте це питання, але наскільки вдасться це зробити в робочому порядку, сказати складно. Поки на порядку денному це питання не стоїть", – сказав він.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Як повідомлялося, Федерація роботодавців України (ФРУ) заявила, що Митна служба РФ з 14 серпня включила до переліку "ризикових" всіх без винятку українських імпортерів, що, за оцінками ФРУ, означає повну зупинку українського експорту на невизначений час.

За підрахунками об’єднання, експорт українських товарів до РФ у другому півріччі 2013 року прогнозувався на рівні $ 8,5 млрд. ФРУ вважає, що втрати України від дій російської сторони можуть досягти у другому півріччі $ 2-2,5 млрд.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Пізніше ряд великих українських товаровиробників також заявили про складнощі з проходженням кордону РФ їх ​​продукції.

Разом з тим, як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Міністерстві доходів і зборів України і Держприкордонслужбі, всі митні пости і прикордонні пункти пропуску на кордоні з Росією працюють в штатному режимі, скупчення автомобілів з вантажами понад звичайного не спостерігається.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: