Путін запропонував відновити російську ісламську богословську школу

 Під час вітальної промови в Уфі (Башкортостан) на зустрічі з муфтіями духовних управлінь мусульман Росії президент Росії Володимир Путін виступив з пропозицією відновити російську ісламську богословську школу. На думку голови Росії, це дозволить зміцнити авторитет вітчизняного мусульманського духовенства. Ісламська богословська школа «забезпечить суверенітет російського духовного простору», вважає Володимир Путін.

 Для того щоб релігійна освіта розвивалося в потрібному руслі, цим повинні займатися російські мусульманські священнослужителі, а не неформальні лідери, упевнений президент. «Ці особи є, як правило, представниками чужих нашій країні богословських шкіл і прихильниками екстремістських ідей, прагнуть до підриву традиційного ісламу в нашій країні. До підриву єдності російського суспільства і розвалу, в кінцевому підсумку, нашої країни», – заявив глава Росії.

Related Post

 У 2011-2013 роках російська держава виділила понад мільярд рублів на розвиток ісламської освіти. Представниками вітчизняного мусульманського духовенства був розроблений державний освітній стандарт вищої освіти «Ісламська ідеологія».

 За матеріалами: lenta.ru, wikipedia.ru

Leave a Comment