fbpx
Політика

Влада Єгипту взяла під свій контроль каїрську площу Рабіа аль-Адавія

У середу вночі поліцейські взяли під свій контроль окуповану ісламістами більше місяця тому каїрську площу Рабіа аль-Адавія. Незадовго була зачищена інша площа – ан-Нахда. У країні на місяць введений режим надзвичайного стану в окремих районах.

Крім того, пішов у відставку віце-президент Єгипту з міжнародних справ Мухаммед аль-Барадеі, який пояснив своє рішення ескалацією насильства в країні. "Були мирні варіанти, щоб вирішити цю політичну кризу. Я йду у відставку, оскільки мені важко брати на себе відповідальність за рішення, з якими я не згоден", – зазначив аль-Барадеї.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Тим часом, МВС Єгипту в особі глава відомства Мухаммеда Ібрагіма, заявило, що не дозволить більше організовувати і проводити страйки в країні. "Ми не допустимо надалі ніяких нових страйків на всіх площах у будь-якому місці в країні", – сказав він.

Міністр також повідомив, що в ході вчорашніх зіткнень загинули 43 поліцейських, зокрема 18 офіцерів, серед яких – два генерали і два полковники, а ще 211 правоохоронців отримали поранення. За словами Ібрагіма, ісламісти намагаються атакувати співробітників силових структур і нападають на поліцейські дільниці. Так, в передмісті Каїра вони влаштували справжню різанину, взявши штурмом відділок і розстрілявши всіх поліцейських, які перебували всередині будівлі.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Росія закликала всі політичні сили Єгипту проявляти стриманість в умовах кризи влади і уникати кровопролиття. Консульський відділ посольства РФ в Єгипті закрито на два дні.

Влада Єгипту взяла під свій контроль каїрську площу Рабіа аль-Адавія (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: