fbpx
Політика

Суд у США відхилив клопотання про перегляд справи Ярошенка

Як заявив Олексій Тарасов, адвокат російського льотчика Костянтина Ярошенка, засудженого в США до 20 років в’язниці, його підопічний не розраховує на справедливість американського суду і сподівається лише на допомогу Росії в питанні переведення на батьківщину.

"Костянтин мало сподівається на справедливість американських судових інстанцій, приймаючи до уваги їх останні рішення. Йому залишається сподіватися тільки на допомогу російського уряду, зокрема, в питанні, щодо його переведення в Росію за конвенцією про передачу засуджених осіб", – повідомив адвокат.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

У середу Апеляційний суд у Нью-Йорку відхилив клопотання про перегляд апеляційного рішення в справі Ярошенка. Апеляція була подана захистом Ярошенка ще в листопаді 2012 року. За словами Тарасова, у Ярошенка є 90 днів для того, щоб звернутися до Верховного суду США з проханням розглянути справу, але ймовірність того, що ця петиція буде розглянута, мінімальна.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Нещодавно глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія буде домагатися видачі Ярошенка за Конвенцією Ради Європи 1983 року про передачу ув’язнених для відбування покарання на батьківщині.

Суд у США відхилив клопотання про перегляд справи Ярошенко (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: