fbpx
Політика

АТОР: «Масові відмови від турів до Єгипту можуть призвести до банкрутства невеликих туроператорів»

Виконавчий директор Асоціації туроператорів Росії /АТОР/ Майя Ломідзе заявила в четвер в ефірі радіостанції "Вести ФМ", що масові відмови російських туристів від поїздок до Єгипту можуть призвести до банкрутства невеликих туристичних компаній. Вона пояснила, що втрати цього року в цілому можуть скласти до 100 млн євро, і якщо великі компанії зможуть їх пережити, то дрібні і середні отримають удар, що загрожує їм банкрутством.

"В принципі, цей напрямок достатньо структурований. Але для дрібних і середніх операторів, які працювали на цьому напрямку – це удар серйозний. Це може загрожувати їм банкрутством", – вважає Майя Ломідзе. Вона також нагадала, що схожа ситуація спостерігалася і в 2011 році, тоді дрібні компанії просто перестали працювати з Єгиптом, а великі оператори серйозно скоротили кількість путівок до цієї країни.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Майя Ломідзе повідомила також, що після застереження від поїздок до Єгипту, отриманого від МЗС Росії, туристи можуть розраховувати на повне повернення коштів і нагадала, що при розірванні договору до початку терміну турпутівки , громадянам повертається грошова сума, рівна загальній ціні туристського продукту. Якщо ж договір розривається після початку подорожі, то туристу повертається частина суми.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Ломізде додала, що в найближчі години мають надійти рекомендації від Ростуризму щодо цього питання.

АТОР: «Масові відмови від турів до Єгипту можуть призвести до банкрутства невеликих туроператорів» (відео):

 

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: