fbpx
Освіта

МДУ зміцнив свої позиції в Шанхайському рейтингу

Після оновлення Академічного рейтингу університетів світу (так званого Шанхайського рейтингу), Московський державний університет ім. М.В. Ломоносова піднявся на одну позицію і опинився на 79-му місці. Найкращий результат МДУ в Шанхайському рейтингу – 66-е місце, яке університет займав в 2004 році.

Академічний рейтинг університетів світу був заснований в 2003 році. З тих пір беззмінне лідерство в цьому списку належить Гарвардському університету. На другому місці цього року опинився Стенфордський університет, на третьому – Каліфорнійський університет в Берклі. Також до п’ятірки лідерів увійшли Массачусетський технологічний інститут і Кембріджський університет.

Всі перші 19 місць в Шанхайському рейтингу належать вищим навчальним закладам США і Великобританії. На 20-му місці розташувався Федеральний технологічний інститут Цюріха, а на 21-му – університет Токіо.

Крім МДУ серед російських вишів, які опинилися в Академічному рейтингу університетів світу, – Санкт-Петербурзький державний університет, який увійшов у четверту сотню списку.

За словами ректора МДУ Віктора Садовничого, Шанхайський рейтинг є більш престижним і об’єктивним, ніж всі інші світові рейтинги університетів.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: