fbpx
Політика

Сергій Шойгу розповів про підсумки проведених навчань

Глава військового відомства Сергій Шойгу провів у середу нараду, яка повністю було присвячена підбиттю підсумків раптової перевірки боєготовності військ Східного і Центрального округів. Міністр нагадав, що всього в маневрах брали участь близько 160 тис. військовослужбовців, як призовників, так і службовців в армії за контрактом.

Крім того, на навчання була висунута техніка – близько однієї тисячі танків і бронемашин, 70 суден військового призначення і 130 літаків і вертольотів. За словами Сергія Шойгу, вчинення маршів на такі значні відстані дозволили оцінити реальний стан військової техніки, що знаходиться на озброєнні.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

"Мали місце поломки, особливо застарілих зразків техніки. На результати маршів це суттєво не вплинуло, свою роль зіграли відтворені ремонтні підрозділи частин. Знаходячись безпосередньо в похідних порядках, вони швидко приводили техніку в справний стан. Ми повинні повністю виконати програму з модернізації всіх наших перегонів і проведенні їх як на землі, в повітрі і в морі ", – зазначив глава військового відомства.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

У цілому ж, він дав позитивну оцінку боєздатності військових частин і підрозділів.

Сергій Шойгу розповів про підсумки проведених навчань (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: