fbpx
Політика

Рогозін: «Частка російських літаків в авіапарку країни склала 7 %»

Віце-прем’єр Росії Дмитро Рогозін заявив, що частка літаків російського виробництва в авіапарку країни не перевищує 7 %, і цей факт робить завдання з оновлення та збільшення чисельності цивільних літаків особливо актуальним.

«Цілком нестерпна ситуація склалася в парку середньомагістральних повітряних суден, де частка зарубіжних літаків становить близько 80%», – заявив Рогозін на урядовій нараді, яка була присвячена перспективам розвитку громадянського літакобудування. За словами віце-прем’єра, з 2008 року російські авіакомпанії придбали майже 600 іноземних літаків, тоді як російських в десять разів менше – всього 59.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Таким чином, склалася шокуюча ситуація, коли на частку сучасних російських літаків припадає всього лише сім відсотків чисельності авіапарку Росії, а «їх внесок у загальний обсяг пасажироперевезень ще менше – 4 %».

На підставі цієї статистики Дмитро Рогозін зробив сумний висновок: «Це говорить про фактичну втрату для вітчизняного авіапрому внутрішнього ринку магістральних перевезень».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: