fbpx
Футбол

ПАОК замінить «Металіст» в Лізі чемпіонів. Ще раз про логіку УЄФА

Замість харківського «Металіста» у Лізі чемпіонів гратиме грецький ПАОК. Таке рішення було прийнято в ході засідання робочої групи УЄФА з надзвичайних ситуацій після того, як раніше УЄФА відсторонив український клуб від участі в єврокубках у сезоні-2013/2014. Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Раніше ми намагалися розібратися, чи є логіка в діях Європейського футбольного союзу. Як бачимо, УЄФА діє виходячи з якихось не надто зрозумілих норм, геть забувши про спортивний принцип, про який в тому ж УЄФА постійно говорять. Отже, місце України в Лізі чемпіонів чомусь за допомогою кабінетних рішень було віддано Греції. Де ж справедливість і повага, про які так часто говорять в УЄФА? Саме таке питання задають сьогодні багато любителів футболу в Україні, мільйонна армія яких тепер позбавлена ​​можливості вболівати за свій клуб у Лізі чемпіонів. А можливо, правий був Мирон Маркевич, заявивши, що «якщо «Металіст» дискваліфікували, значить – це комусь було потрібно»?

Харківський "Металіст" може оскаржити сьогоднішнє рішення УЄФА в Спортивному арбітражному суді і буде це робити. За словами першого віце-президента "Металіста" Костянтина Пивоварова, харківський клуб має намір вже в середу подати апеляцію до Спортивного арбітражного суду Лозанни на рішення Апеляційної інстанції УЄФА.

Дуже хочеться, щоб «Металіст» довів свою правоту, і УЄФА зі своїми гучними і здаються на перший погляд правильними принципами більше не позбавляв радості від гри у футбол мільйонів вболівальників. А ще хочеться нагадати шановним чиновникам з УЄФА недавню ситуацію з турецьким «Фенербахче», який рішенням Європейського футбольного союзу був усунений від участі в Лізі чемпіонів. Трохи пізніше Спортивний арбітражний суд (CAS) в Лозанні призупинив дію дискваліфікації.

А чи не схожі ситуації "Фенербахче" і "Металіста"? Турецький клуб був відсторонений УЄФА від ігор в єврокубках за участь в договірних матчах. Те ж саме, що і у "Металіста". Далі ситуація складається дуже цікава: оскаржити рішення УЄФА «Металіст» має в суді Лозанни, тобто, саме в тій судової інстанції, після рішення якої харківський клуб УЄФА відсторонив на один рік від Ліги чемпіонів. Але ж ця ж судова інстанція повернула "Фенербахче" в єврокубки. Ось таке виходить замкнуте коло.

Читайте також: