fbpx
Політика

Рішення митниці РФ зупинити український імпорт є політичним – «УДАР»

  У партії "УДАР" називають політичним рішення митниці Російської Федерації зупинити весь український імпорт.

"Звичайно ж, це очевидно, крок для того, щоб не дати Україні вступити в Європейську асоціацію та підписати Угоду про асоціацію", – сказала депутат фракції "УДАР" Оксана Продан агентству "Інтерфакс-Україна" у середу, відповідаючи на питання, чи є політичним рішення митної служби Росії про включення до переліку ризикових всіх українських імпортерів.

Депутат підкреслила, що без сумніву, Україна повинна вжити всі необхідні заходи для того, щоб з’ясувати причини такого рішення.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

"Наші обидві країни є членами Світової організації торгівлі, і зараз уряд України і Верховна Рада повинні ініціювати розгляд цього питання до СОТ для того, щоб були адекватні санкції щодо сторони, яка без будь-яких пояснень ініціює обмеження для України ", – підкреслила О.Продан.

"Я думаю, що це черговий доказ того, що Україна повинна зробити все можливе для того, щоб наблизитися до Європи, інакше нам весь час будуть вказувати, що нам робити" – сказала депутат.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Як повідомлялося, у Федерації роботодавців України в середу заявили, що Митна служба РФ з 14 серпня 2013 року включила до переліку "ризикових" всіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало поставку товарів з України.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: