fbpx
Спорт

ОКР: Ісінбаєва гідна державної нагороди

За словами голови Олімпійського комітету Росії Олександра Жукова, Олена Ісінбаєва чудово виступила на чемпіонаті світу з легкої атлетики, що проходить в ці дні в Москві, і тому керівництво ОКР клопотатиме про представлення спортсменки до високої державної нагороди.

Нагадаємо, Олена Ісінбаєва, якій до цього двічі належало звання чемпіонки світу, зійшла на п’єдестал пошани втретє, подолавши планку, розташовану на висоті 4 м 89 см. Крім того, російська легкоатлетка є дворазовою чемпіонкою Олімпійських ігор і світовою рекордсменкою, чий результат досі не побитий.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

"Олена Ісінбаєва вчора виступила приголомшливо. Ми обов’язково будемо клопотати про спеціальну нагороду для неї. Думаю, що вчорашнє золото Олени мабуть, навіть більш значуще, ніж олімпійська золота медаль. Тому що їй вдалося повернутися після тривалого періоду не зовсім вдалих виступів, а це є найяскравішою якістю для спортсмена", – заявив голова ОКР, додавши, що спортсменка «проявила сильну волю до перемоги».

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Олена Ісінбаєва вже нагороджена медаллю ордена "За заслуги перед Вітчизною" II ступеня, орденом Пошани та орденом "За заслуги перед Вітчизною" IV ступеня.

Олена Ісінбаєва після перемоги на ЧС-2013. (відео):

 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: