fbpx
Політика

РФ хоче змусити Україну вступити до Митного союзу – Володимир Олійник

  Народний депутат України Володимир Олійник (фракція Партії регіонів) вважає, що Росія програє від дій своєї митної служби щодо українських товарів.

"Якщо це відповідає дійсності, і є якісь тенденції на збільшення подібних перешкод пересування товару, то, безумовно, від цього програє і Росія, тому що ринок нашої продукції там (в Російській Федерації – ІФ) не заповнить ніякої Китай", – сказав В.Олійник в інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу, коментуючи інформацію ФРУ про те, що Митна служба РФ з 14 серпня фактично зупинила весь український імпорт .

На думку народного депутата, "від того, що буде зупинений ринок, що створюються перешкоди у пересуванні української продукції, яка є однією з кращих, якщо брати в порівнянні з російською і китайською, від цього постраждають самі росіяни".

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

"Так не можна розмовляти з сусідами, суверенними державами, якщо є якась пропозиція до об’єднання", – вважає парламентарій.

В.Олійник зазначив, що Україна "хоче розвиватися за правилами ринкової економіки".

"Я не думаю, що це викличе якусь велику повагу з боку українців, які досить симпатизують Росії. Така форма неприйнятна", – підкреслив В.Олійник, додавши, що" дружбу, взаємну повагу будують не на страху, що ти щось втратиш, а на тому, що ти придбав від спілкування, об’єднання".

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Представник Партії регіонів також зазначив, що складається враження, що "Україну намагаються нецивілізованим способом схилити до об’єднання з Митним союзом".

За його словами, метою газової угоди, яку підписала Ю.Тимошенко, було змусити Україну вступити до Митного Союзу.

"Це цілий ланцюг якихось таких нецивілізованих, неєвропейських методів запрошення", – підкреслив В.Олійник.

"Не може бути об’єднання в стані постійних конфліктів з сусідами", – зазначив народний депутат.

В.Олійник назвав методи російських митників – "інструментарієм минулого століття".

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: