fbpx
Право

В Україні барам і ресторанам заборонять організовувати паркування?

Сьогодні, з посиланням на неназване джерело в українському уряді, з’явилися повідомлення про намір Кабінету міністрів України заборонити юридичним особам організовувати паркування, які жителі країни вже звикли бачити не тільки уздовж проїжджих частин, а й іноді на тротуарах.

У ЗМІ наводиться заява джерела, що повідомило, що в ході сьогоднішнього засідання уряду було прийнято рішення про зміни правил паркування транспортних засобів. Дане рішення передбачає введення заборони для юридичних осіб організовувати власні парковки. Відзначається, що така заборона, також буде поширюватися на ресторани і бари.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Мало того, не виключається і анулювання виданих раніше дозволів.

Питання паркувальних місць, як ми повідомляли раніше, не залишився без уваги і українських парламентаріїв. Так, за основу ними був прийнятий запропонований урядом законопроект № 2499, норми якого пропонують штрафувати власників парковок в разі відсутності так званих «паркоматів». Обов’язок з обладнання паркувальних майданчиків «паркоматами» пропонується покласти на органи місцевого самоврядування.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Також нагадаємо, що раніше Кабінет міністрів України удосконалив порядок формування тарифів на послуги з утримання майданчиків для паркування транспортних засобів.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: