fbpx
Політика

Онищенко рекомендує не протистояти діям РФ

 Глава Росспоживнагляду, головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко заявив, що Росія готова до переговорів з Україною, але при цьому також попросив останню не чинити опору в питанні заборони продукції компанії Roshen.

За його словами, опір марний, оскільки не дасть ніякого результату. Він заявив, що необхідно сідати і домовлятися, а не перекручувати факти.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Геннадій Онищенко нагадав, що після проблем з українськими сирами, вони пропонували провести акредитацію декількох лабораторій з контролю за якістю продукції, яким би Росія могла довіряти.

«Того разу ми відібрали 5 лабораторій. Але як тільки ми знову пустили сир до Росії, вони забули про ці домовленості», – повідомив глава Росспоживнагляду.

За словами Онищенка, вони як і раніше вилучають з ринку продукцію української компанії Roshen.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Нагадаємо, що відповідна заборона на ввезення продукції Roshen до Росії була введена в кінці липня. У Росспоживнагляді пояснили це тим, що в продукції Roshen використовуються інгредієнти, які можуть завдати непоправної шкоди здоров’ю споживачів.

За матеріалами: ukrinform.ua

Читайте також: