fbpx
Театр

У Великобританії ставлять спектакль проти російського закону про гей-пропаганду

Лондонський театр King’s Head під керівництвом Адама Спідбері-Махера готує до постановки п’єсу «Сочі-2014». За словами авторів вистави, їх постановка спрямована проти закону про заборону пропаганди гомосексуалізму серед неповнолітніх, прийнятого нещодавно в Росії.

Автором п’єси «Сочі-2014» є британський драматург Тесс Беррі-Харт. Для роботи над виставою автори зібрали документальні матеріали, в яких відображається думка громадян про «антигейський закон». Також у постановці будуть використовуватися газетні статті, що висвітлюють це питання, і витяги з олімпійської хартії. Драматург збирається підкреслити, що «режим Володимира Путіна підриває дух Олімпійських ігор».

Прем’єра вистави «Сочі-2014» відбудеться 1 і 2 вересня. Вся виручка від продажу квитків буде передана в російське відділення фонду Spectrum, що підтримує людей нетрадиційної сексуальної орієнтації на території Росії і пострадянського простору.

Думки з приводу бойкоту сочинських Олімпійських ігор у Великобританії розділилися. Багато діячів культури висловилися за те, щоб ігнорувати Ігри в Сочі. Британський прем’єр-міністр Девід Кемерон бойкотувати Олімпіаду-2014 не має наміру.

"Антигейський" закон і заборона Олімпіади (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: