fbpx
Політика

Москва розчарована темпами просування до скасування віз з країнами ЄС

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив, що в Москві незадоволені тими темпами, якими ЄС просувається до угоди з Росією про скасування віз.

"Ми розчаровані темпами просування до скасування віз для взаємних короткострокових поїздок громадян Росії і ЄС. Візовий режим давно став анахронізмом в наших відносинах. Технічно і Росія, і країни-члени ЄС вже довгий час готові до взаємного скасування віз", – написав Лавров у статті, яка була опублікована в британському щорічнику Journal of Common Market Studies Annual Review.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За словами російського міністра, проблема віз – це "знакове питання, в ньому як у краплі води відбилися проблеми, що існують у відносинах між Росією і Євросоюзом".

Сергій Лавров додав, що на погляд російської сторони, ситуація склалася парадоксальна, європейці, що свого часу наполягали при узгодженні Гельсінського заключного акту на забезпеченні свободи пересування людей, тепер раптом стали гальмувати роботу зі створення умов «для вільного людського спілкування на європейському континенті».

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: