fbpx
Політика

Американська база з ядерними ракетами не пройшла перевірку на безпеку

Військова база Malmstrom в штаті Монтана, на якій, між іншим, розміщені ракети з ядерними боєголовками, не пройшла перевірку щодо забезпечення безпеки на об’єкті, про це розповів генерал-лейтенант Джеймс Ковальські, який пояснив, що йдеться про 341 ракетне крило ВВС.

У ході перевірки було виявлено, що боєготовність персоналу авіабази, на якій розміщено більше 30% стратегічних ядерних ракет наземного базування США, знаходиться на низькому рівні. За словами Ковальські, з поставленими завданнями не впоралися фахівці «відносно невисокого звання».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Команда діяла невірно», – припечатав він керівництво бази, вказавши їм на допущені «тактичні помилки», які чреваті дисциплінарним покаранням. Ковальські уточнив при цьому, що інші підрозділи отримали «високі бали за організаційну підготовку, рівень забезпечення безпеки і злагодженість дій при виникненні надзвичайних ситуацій».

Інспекція на об’єкті проводилася з метою виявлення недоліків в системах безпеки, охорони і контролю ядерного озброєння.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: