fbpx
Політика

За оцінками ООН, в Єгипті загинули в середу близько 100 осіб

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що в результаті масових заворушень тільки за сьогоднішній день в Єгипті загинули близько ста людей.

Офіційний представник єгипетського Міністерства охорони здоров’я визнав, що за даними їхнього відомства в країні в середу загинули 95 людей і ще близько 800 – отримали поранення. До кінця дня з Єгипту прийшла звістка про введення в окремих районах країни надзвичайного стану строком на місяць.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Тим часом, Пан Гі Мун від імені  Всесвітньої організації, а також офіційний представник Білого дому США засудили застосування насильства при розгоні силовими структурами таборів прихильників поваленого президента Єгипту Мухаммеда Мурсі, а також, введення надзвичайного стану.

Нагадаємо, правоохоронні органи Єгипту в середу почали розгін двох наметових таборів прихильників Мурсі, які ось вже більше місяця знаходяться на столичних площах. Для цих цілей поліцейські застосували гранати зі сльозогінним газом. Ісламісти, як і обіцяли, почали запеклий опір і закликали на допомогу своїх прихильників по всій країні.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

За матеріалами: РИА Новости.

Читайте також: