fbpx
Політика

Королевська: Молоді мами повинні почуватися впевнено на ринку праці

 В Україні хочуть зробити більш лояльним процес повернення молодих мам з відпустки по догляду за дитиною до трьох років на ринок праці. У зв’язку з цим Міністерство соціальної політики України розробляє ряд ініціатив, – повідомила глава відомства Наталія Королевська. За її словами, одна з пропозицій направлена на надання молодим мамам права на пільгове працевлаштування.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 «Жінка, яка вийшла з відпустки по догляду за дитиною і протягом 6 місяців за допомогою Служби зайнятості не змогла знайти роботу, отримає право на пільгове працевлаштування. При цьому роботодавець, який працевлаштував таку жінку, буде мати право на отримання дотації в розмірі 1 мінімальної зарплати на місяць протягом року, що на сьогодні становить 13 764 грн. на рік», – розповіла Наталія Королевська.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Інша ініціатива спрямована на надання жінкам, які вийшли з декрету, права на отримання ваучера на професійну підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації на суму 11,6 тис. грн. За словами Наталії Королевської, уряд робить все можливе, щоб молоді матері почувалися впевнено на ринку праці.

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: