fbpx
Право

В Україні хочуть змінити закон про громадянство і гарантувати сексуальним меншинам рівність трудових прав

 В Україні до розгляду народними депутатами будуть запропоновані 2 цікавих законопроекти. Перший з них, про внесення змін до Закону «Про громадянство України», а другий – законопроект, що стосується питань запобігання та протидії дискримінації в Україні.

 Відзначається, що всього в планах Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин підготувати протягом третьої сесії Верховної Ради сьомого скликання понад 40 законопроектів.

 Щодо проекту закону про зміни до чинного сьогодні Закону «Про громадянство України», то пропонований для розгляду парламентом документ, на думку його ініціаторів, повинен буде розв’язати існуючі колізії з питань подвійного громадянства. Крім того, законопроект, якщо його підтримають депутати, встановить підстави для втрати громадянства, а також випадки, коли рішення про оформлення набуття громадянства України скасовується.

 Законопроектом, в якому йдеться про запобігання та протидію дискримінації, пропонується на законодавчому рівні забезпечити рівність трудових прав усіх громадян в Україні незалежно від їх сексуальної орієнтації.

 За матеріалами: ligazakon.ua

Читайте також: