fbpx
Політика

Ісламісти закликають влаштувати в Каїрі 10 маршів протесту

 Рух "Альянс проти перевороту і за демократію" звернувся до своїх прихильників із закликом влаштувати десять маршів по Каїру, щоб "захистити законність виборів" і відстороненого від посади президента Єгипту Мухаммеда Мурсі.

 Раніше ісламісти закликали до проведення так званого Маршу мільйонів, в ході якого мали намір зажадати від нової влади відновити Мурсі на вищому державному посту. У той же час великий імам і глава єгипетського релігійного університету "Аль-Азхар" Ахмед аль-Таіб закликає співвітчизників до національної єдності.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Він також повідомив, що вже запросив на понеділок усі сторони конфлікту для переговорів.

 Університет "Аль-Азхар", заснований ще в кінці Х століття, вважається одним з найбільших і найавторитетніших релігійних закладів у мусульман-сунітів всього світу. Раніше офіційні єгипетські ЗМІ повідомляли, що операція з припинення безстрокових акцій ісламістів і прихильників екс-президента Єгипту Мухаммеда Мурсі може зайняти кілька тижнів.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Влада вирішила не застосовувати силові методи для розгону наметових містечок, побоюючись, що це може призвести до численних жертв. Міністерство внутрішніх справ спільно з Міноборони розробило план поетапного розгону акцій протесту.

 За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: