fbpx
Новини світу

США відкривають диппредставництва після терористичної загрози

 Дипломатичні представництва Сполучених Штатів Америки в Північній Африці і на Близькому Сході, які були закриті на початку серпня цього року через загрозу терористичного акту з боку «Аль-Каїди», відновлюють свою роботу. Про це в суботу повідомляє Держдепартамент США.

 Відкрити планують 18 з 19 дипломатичних місій. Посольство США в столиці Ємену Сані поки залишатиметься закритим через  небезпеку нападу, як і консульство США в Лахорі (Пакистан).

 У даний момент поки невідомо, чи відкриті всі інші дипломатичні місії.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Приводом для закриття дипломатичних місій стала інформація, отримана з перехоплених повідомлень, якими обмінювалися лідери терористичного угрупування.

 Як відзначають журналісти, в діалозі брали участь Айман Завахірі, який змінив Усаму бін Ладена в ролі головного керівника «Аль-Каїди», і голова відгалуження терористичної мережі в Ємені Нассер Вухайші.

 Авторитетна американська газета New York Times з посиланням на джерела в спецслужбах США заявляла, що в перехоплених повідомленнях не було інформації про об’єкти нападу, однак з них стало зрозуміло, що план близький до свого завершення.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 "Посольство Сполучених Штатів Америки в Сані залишиться закритим через побоювання щодо потоку загроз, які показують можливість терористичної атаки з боку «Аль-Каїди» на Аравійському півострові", – зазначила представник Держдепартаменту США Джен Псакі.

 У неділю єменський уряд повідомив, що передбачувані бойовики «Аль-Каїди» вбили п’ять солдатів армії Ємену. Військові спали в своїх казармах, коли раптово їх атакували. Солдати займалися охороною єдиного в державі газопроводу.

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: