fbpx
Політика

Переговори з Росією у форматі «2+2» пройшли конструктивно – Білий дім

 Уряд США оцінює минулу у п’ятницю зустріч міністрів закордонних справ і оборони Росії і США у форматі «2+2» як конструктивну. Про це журналістам заявив прес-секретар Білого дому Джей Карні.

 «Всім нам відомо, що в п’ятницю проходила зустріч російських міністрів оборони і закордонних справ (Сергія Шойгу і Сергія Лаврова) з американськими міністрами (Чаком Хейгела і Джоном Керрі). Це була конструктивна зустріч», – заявив Джей Карні.

 Прес-секретар Білого дому відзначив, що під час переговорів присутні міністри «обговорили шляхи продовження взаємодії в деяких важливих сферах як в питаннях безпеки, так і економіки». Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Білого дому.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Глави оборонних і зовнішньополітичних відомств Росії та США в п’ятницю у Вашингтоні обговорили загальні підходи і всі накопичені розбіжності по досить широкому колу проблем. Крім традиційних питань з регіональної безпеки, політики торкнулися долі екс-співробітника спецслужб США Едварда Сноудена і відкладеного візиту Барака Обами до Москви.

 Нагадаємо, що 7 серпня 2013 року президент США Барак Обама офіційно відмовився від зустрічі у вересні зі своїм російським колегою Володимиром Путіним. Як пояснили в Білому домі, крім ситуації з екс-співробітником ЦРУ Едвардом Сноуденом даний крок пов’язаний з відсутністю будь-якого прогресу в діалозі між Росією і США з таких питань, як контроль над озброєннями і ПРО, а також у сфері глобальної безпеки, громадянського суспільства та прав людини.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Ми розчаровані рішенням адміністрації США скасувати планований візит Барака Обами до Москви. Ясно, що дане рішення пов’язане зі створеної аж ніяк не нами ситуацією з Едвардом Сноуденом», – заявив у відповідь помічник президента Росії Юрій Ушаков.

 За матеріалами: РИА-Новости

Читайте також: