fbpx
Інновації

Анонс нового iPhone може відбувся 10 вересня

 В Apple можуть анонсувати нове покоління популярного смартфона iPhone вже 10 вересня. Про це стало відомо від представників техноблога All Things Digital з посиланням на інформовані джерела.

 Повідомляється, що запуск нового смартфона є для Apple ключовою подією 2013 року. У 3-му кварталі більше 51% виручки (18,1 мільярда доларів) американська компанія отримала саме за рахунок продажу iPhone. Однак зараз частка виробника на глобальному ринку смартфонів знижується – за наявними даними, в 2-му кварталі вона впала на 3,4% (до 13,2%). Причинами такого «падіння» є серйозна конкуренція Apple з корейською компанією Samsung, а також поява великої кількості недорогих Android-смартфонів з гарними характеристиками.

 Експерти вважають, що в новому iPhone американський виробник використовує замість дисплея «ретина» новий IGZO, а також вмонтує оперативну пам’ять розміром 2 Гб і процесор частотою від 1,6 ГГц. Очікується також, що смартфон оснастять камерою на 12-мегапікселів, датчиком відбитків пальців і NFC-модулем. Крім того, від деяких джерел стало відомо, що компанія Apple може збільшити діагональ екрану смартфона до 4,3 дюйма замість нинішніх 4-х дюймів. Представники компанії цю інформацію ніяк не коментують.

 Зазначимо, що головною інтригою буде те, чи застосують в Apple нову цінову тактику до смартфонів. Нагадаємо, що раніше при запуску нового смартфона в компанії знижували ціни на попередні моделі. Проте зараз, поряд з новим смартфоном Apple може запустити бюджетну версію iPhone.

 З великою часткою ймовірності, запуск нового iPhone буде супроводжуватися запуском операційної системи iOS 7, яка була анонсована ще в червні. Ця платформа відрізняється дизайном користувача інтерфейсу і буде доступною у вигляді оновлення і для інших iOS-пристроїв.

 За матеріалами: РИА-Новости

Читайте також: