fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Три літаки «засліпили» лазером в аеропорту «Шереметьєво»

 Невідомі засліпили лазером пілотів 3-х літаків, що заходили на посадку в московському аеропорту «Шереметьєво». Про це в неділю розповів представник прес-служби головного управління МВС РФ у Московській області.

 «О 00:15 в поліцію надійшло повідомлення про те, що невідомі засліпили лазером поспіль 3 літаки, які заходили на посадку в аеропорту "Шереметьєво". Імовірно били лазером в районі села Нікольське», – заявив правоохоронець, не уточнивши подробиць.

 За словами поліцейського, у результаті ніхто від «лазерної атаки» не постраждав, всім пілотам вдалося без проблем посадити літаки. В даний момент поліцейські шукають зловмисників.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Нагадаємо, що ще в середині лютого заступник голови ГУ на транспорті МВС Росії Дмитро Кондратьєв констатував те, що останнім часом «лазерні хулігани» майже перестали турбувати російських льотчиків. За словами Кондратьєва, в 2012 році в ЗМІ надали «погану допомогу», «розрекламувавши» подібні події.

 Раніше командир «Іл-96» авіакомпанії «Аерофлот» Сергій Книшов заявив, що за зоною безпеки повинні стежити спеціально навчені люди, вести спостереження з відеокамер, не пускати в зону безпеки сторонніх людей.

 «Якщо провести коло радіусом у 10 кілометрів від центру смуги таких аеродромів, як Домодєдово або Шереметьєво – це склало б близько 2-3 кілометрів убік по периметру паркану – для зони безпеки цього було б цілком достатньо», – стверджує пілот.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 За його словами, коли літак піднімається на висоту близько 400-500 м, лазер в його кабіну не потрапить з причини кута нахилу променя.

 Раніше до Держдуми внесли законопроект про кримінальну відповідальність для хуліганів, які лазерними указками «засліплюють» пілотів літаків. Згідно з цим законопроектом, за осліплення пілота літака лазерною указкою можна буде «сісти» у в’язницю на сім років.

 матеріалами: РИА-Новости

Читайте також: