fbpx
Політика

У Бендерах відновлять обеліск радянським солдатам

 Як повідомив голова громадської організації "Громадянська позиція" Олександр Стукало, в Бендерах планується встановити обеліск полеглим радянським воїнам, які звільняли місто 20-23 серпня 1944 року. Активісти закликають відновити меморіал "Висота 150,0". За їх словами, раніше на "Висоті 150,0" був невеликий меморіал, а зараз він знесений і "там просто яма".

 Олександр Стукало нагадав, що що Суворовська гора є одним з місць, де була вирішена доля всієї Яссько-Кишинівської операції.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 "На висоті 150,0 загинули кілька тисяч радянських солдатів. Штурм Суворовської гори позбавив німецькі війська останнього вузла опору на даній ділянці. Не можна допустити, щоб Суворовська гора стала ще одним забутим подвигом радянських воїнів у роки Великої Вітчизняної війни", – підкреслив Олександр Стукало.

 Допомогу у відновленні меморіалу нададуть члени громадської організації "Август" і Російського історико-патріотичного клубу, які вже допомагали відновлювати меморіал "Варницький плацдарм", відкрий у День Перемоги цього року. Завершити реконструкцію меморіалу "Висота 150,0" намічено до 70-річчя визволення Молдавії від німецько-румунських загарбників – 23 серпня 2014 року.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 За матеріалами: РИА Новости.

Читайте також: