fbpx
Політика

Сенатори США закликають прискорити інтеграцію Грузії в НАТО

 За даними російських ЗМІ, американські сенатори Ліндсі Грем і Джон Маккейн, опублікували спільну заяву, в якій підтримали: розширення так званого «списку Магнітського», початок нового етапу розширення НАТО і розміщення в Європі елементів системи ПРО. Також, вони гаряче привітали рішення президента США про скасування свого візиту до Москви.

 Одночасно, за словами сенаторів, уряд Сполучених Штатів повинен залишити символічні жести в спокої і почати робити найбільш відчутні кроки у формуванні найбільш реалістичного діалогу з Росією. «Вашингтону необхідно стрімко рухатися у напрямку розширення НАТО, з включенням до альянсу Грузії і розміщення систем ПРО в європейських країнах. «Список Магнітського» також підлягає розширенню», – йдеться в спільній заяві сенаторів.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 На думку політичних експертів, підтримана ними ініціатива фактично є запереченням Росії, що по суті, дає всі передумови початку другої холодної війни. Наскільки прагматичний даний підхід у взаєминах США з Росією, звичайно, покаже час, але в хронології останніх подій дана стратегія залишає бажати кращого.

 За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: