fbpx
За кордоном Україна

Особливості відпочинку в ОАЕ

 Багато туристів, відправляючись на відпочинок, мріють про екзотику і яскраві враження. Греція манить своєю міфічною історією, країни Азії – особливою культурою і віросповіданням, Іспанія, Італія – ​​пам’ятками культури, Єгипет, всупереч нестабільній політичній ситуації і постійним безладам, – багатою культурою і дивовижною природною красою. Останнім часом особливої ​​популярності набули Об’єднані Арабські Емірати. Тут не буває поганої погоди, проте вирушати на відпочинок в ОАЕ все ж краще з жовтня до травня. В інший час туристи просто можуть піджаритися на сонечку, адже в літні місяці температура повітря вдень досягає 47-50 градусів.

 ОАЕ – мусульманська держава, що складається з семи еміратів. Кожен з них представляє собою невелику окрему держава з абсолютною монархією і має свої закони і традиції навіть щодо туристів. Тому, вирушаючи на відпочинок в ОАЕ, необхідно пам’ятати кілька важливих правил.

Читайте також:  Як працює Головне управління розвідки України? (ВІДЕО)

 Так, в еміраті Шарджа діє сухий закон. Тут не можна розпивати спиртні напої (за винятком готельних номерів), та й у магазинах вони вилучені з продажу. Діють в ОАЕ і обмеження на куріння. Наприклад, в Абу-Дабі і Дубаї забороняється палити в громадських місцях, зокрема на пляжах, в готелях. Для цього тут існують спеціальні місця, проте і туди вхід дозволений тільки особам, які досягли 20 років.

 Перебуваючи на вулиці, не можна фотографувати урядові будівлі, військові споруди, особняки за глухими парканами і місцевих жителів, особливо жінок, а також пильно дивитися на них. За це можна отримати штраф. Жінки-туристки для прогулянки вулицями повинні вибирати відповідний одяг – скромний, закритий і непрозорий.

Читайте також:  Суд визнав наявність російського громадянства у колишньої топпосадовиці Мін’юсту

 На пляжах категорично забороняється засмагати топлес. Не прийнято і цілуватися в громадських місцях, а людям, що не перебувають у шлюбі – ходити за руки.

 Шанобливо слід ставитися і до мусульманської релігії. Під час Рамадану не можна прилюдно жувати жуйки, їсти і пити в світлий час доби, а також вести себе зухвало. Заходячи в мечеть, неодмінно потрібно роззутися.

 Дотримуючись цих, на перший погляд суворих, іноді часом навіть дивних правил поведінки, відпочинок в ОАЕ стане казковим і незабутнім. Адже в Еміратах є на що подивитися – від розкішних особняків і торгових центрів до багатого підводного світу Індійського океану, білих пісків Перської затоки і верблюжих змагань.

Читайте також: