fbpx
Політика

Опозиція намагатиметься перешкоджати проведенню позачергової сесії Київради – Олександр Черненко

   Опозиція намагатиметься перешкоджати проведенню позачергової сесії Київської міської ради, упевнений голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко.

 "Те, що спроби блокування та перешкоджання роботі сесії будуть, – це очевидно. Але чи будуть вони вдалими, думаю, сьогодні ніхто не готовий це сказати. Ми всі це побачимо", – сказав він на прес-конференції в середу в Києві.  

 Він також зазначив, що складно спрогнозувати, чи зможе опозиція мобілізуватися, щоб не допустити проведення засідання, як це було під час минулої спроби провести позачергову сесію Київради.  

 Разом з тим він звернув увагу, що поки прийнято рішення збиратися в приміщенні Київради. "Можливо, напередодні з’явиться рішення збиратися в іншому місці. Хоча, влада від цього програє", – припустив О.Черненко.  

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Крім того, голова КВУ не бачить плюсів у проведенні сесії "нелегітимної Київради", незалежно від того, які рішення вона прийме на засіданні.  

 "Не потрібно збиратися на сесію, а треба йти на вибори", – підкреслив О.Черненко.  

 Крім того, голова КВУ вважає "фантастичним сценарієм" можливе скасування або перенесення виборів президента, однак О.Черненко зазначає: "Якщо в Києві це зробили (перенесення виборів – ІФ), в інших містах це роблять, що заважатиме мені не призначати вибори президента? ".  

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Разом з тим він висловив надію, що перенесення або скасування виборів президента не відбудеться.  

 О.Черненко також упевнений, що необхідно вносити зміни до законодавства про вибори президента. При цьому він підкреслив, що це слід зробити не за один рік до дати виборів, а за рік до початку виборчої кампанії. І вирішити це питання потрібно на найближчій сесії Верховної Ради.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: