fbpx
Футбол

Ліга чемпіонів. «Зеніт» – «Нордшелланд»: чи зуміють данці відіграти домашню поразку 0:1?

 Сьогодні о 20:00 за московським часом свій матч-відповідь в рамках третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів зіграє пітерський «Зеніт», суперником якого, нагадаємо, є футбольний клуб «Нордшелланд» з Данії. Ця команда добре відома українським любителям футболу, оскільки в торішній Лізі чемпіонів «Нордшелланд» грав в одній групі з донецьким «Шахтарем» і саме цій команді свій скандальний гол забив Луїс Адріано.

 Перший матч у Данії завершився перемогою підопічних Лучано Спаллетті з рахунком 1:0. Чи зуміють данці відіграти цю мінімальну поразку? Як відомо, у футболі немає нічого неможливого. «Зеніт», без сумніву, вищий за класом, але у «Нордшелланда» є бажання повторити свій торішній успіх і пробитися в груповий раунд Ліги чемпіонів. У сьогоднішньому поєдинку можливий вихід на футбольне поле Олександра Кержакова, який у вівторок взяв участь у тренуванні команди. Не допоможуть сьогодні пітерцям В’ячеслав Малафєєв і Томаш Губочан.

 Розсудить російський і данський клуби бельгієць Серж Гуменні.

 Відзначимо, що «Нордшелланд» в торішній Лізі чемпіонів програв у групі 5 матчів, а в одному поєдинку зумів зіграти внічию з туринським «Ювентусом». Якщо подивитися на історію протистояння «Зеніта» з клубами з Данії, то можна відзначити, що пітерці на своєму рідному стадіоні у данців завжди вигравали. Вперше «Зеніт» грав з представником Данії влітку 1954 року. Суперником пітерців був клуб «Вікінг» і «Зеніт» виграв цей поєдинок з рахунком 2:0. У 1989 році «Зеніт» з рахунком 3:1 виграв у клубу «Нествед». Цей поєдинок проводився в рамках 1/32 фіналу Кубка УЄФА.

Читайте також: