fbpx
Політика

Влада Єгипту визнала, що посередницькі зусилля з врегулювання кризи провалилися

 Представник канцелярії єгипетського президента заявив про провал усіх посередницьких і дипломатичних зусиль, спрямованих на врегулювання політичної кризи в Єгипті. У середу було оприлюднено комюніке офісу тимчасового глави держави, в якому зазначається, що вся повнота відповідальності за подію лежить на русі "Брати-мусульмани".

 Крім того, за повідомленнями місцевих ЗМІ, перший віце-прем’єр і міністр оборони Абдель Фаттах ас-Сісі заявив про те, що не бажає вести переговори "проти волі народу" і піддаватися тиску.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Раніше надходили повідомлення про те, що тимчасовий уряд може запропонувати "Братам-мусульманам" припинити демонстрації, в обмін пообіцявши звільнити лідерів руху. Також повідомлялося, що ісламістам буде запропоновано три пости в новому кабінеті міністрів.

 Однак радник тимчасового президента АРЄ Ахмед аль-Муслімане заявив, що влада не збирається пропонувати міністерські пости "Братам-мусульманам", а також звільняти заарештованих лідерів.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Трохи пізніше стало відомо, що перший заступник держсекретаря США Вільям Бернс, який весь останній тиждень проводив у Каїрі активні консультації у пошуку "компромісної формули" політичного розв’язання кризи в Єгипті, покинув АРЄ.

Влада Єгипту визнала, що посередницькі зусилля з врегулювання кризи провалилися (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: