fbpx
Політика

Батько Сноудена прийняв запрошення і оформляє візу в Росію

 Представник Лона Сноудена адвокат Метті Фейн повідомила, що батько колишнього співробітника американських спецслужб Едварда Сноудена прийняв запрошення відвідати Росію і вже подав документи на отримання візи, щоб вже в серпні приїхати до Москви.

 «Було направлено запрошення, і воно було прийнято Лоном Сноуденом. Я не можу точно назвати день, коли він приїде, але це буде десь у серпні», – сказала Метті Фейн. Днем раніше адвокат Анатолій Кучерена повідомив журналістам, що вислав запрошення до Росії батькові Сноудена, адвокату і декільком друзям.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Того ж дня стало відомо, що Сноуден став на облік у міграційній службі Росії. Нагадаємо, екс-співробітнику ЦРУ Едварду Сноудену днями в Росії видали документ про надання притулку, з яким він може залишатися в країні, як мінімум до 31 липня наступного року.

 Крім цього, отримавши такий документ, за міжнародними законами Сноуден тепер не може бути відправлений у США навіть у разі надходження офіційного запиту. Кучерена також розповів, що у американця в Росії з’явилися друзі-співвітчизники, які тимчасово можуть забезпечити його безпеку.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Батько Сноудена прийняв запрошення і оформляє візу в Росію (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: