fbpx
Політика

Едуард Шеварднадзе: «Якихось 3 місяці і доля багатьох буде вирішена»

 Едуард Шеварднадзе, екс-президент Грузії, вважає, що відхід з політики прем’єр-міністра Бідзіна Іванішвілі викличе розчарування суспільства, і це обов’язково позначиться на президентських виборах у жовтні. У своєму інтерв’ю грузинським ЗМІ він відзначає, що на сьогоднішній день у політичному житті країни настав найважливіший етап, практично вирішується доля Грузії і навіть дуже маленька помилка може стати фатальною.

 Шеварднадзе вважає, що прем’єр все це знає прекрасно і не зробить фатального кроку.

 Екс-президент також торкнувся теми помилування. Нагадаємо, що Саакашвілі помилував колишнього губернатора Тенгіза Гунава, відновивши його на посаді. Едуард Шеварднадзе вважає, що Саакашвілі не помилує колишнього голову МВС Бачо Ахалая і генсека партії Саакашвілі Вано Мерабішвілі.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 «Я впевнений, що губернатор був помилуваний, бо він потрібен для чогось. Ахалая ж не потрібен, і це Саакашвілі показав з дня його затримання. Саакашвілі навіть не висловив протесту з приводу затримання Ахалая. Цікаво, чи вважає Саакашвілі, що його самого помилують? Адже Іванішвілі вже зробив заяву, що Саакашвілі постане перед судом обов’язково. Якихось 3 місяці і все виявиться. Доля багатьох буде визначена, в першу ж чергу самого Саакашвілі. Тому, не треба дивуватися, що президент не контролює себе. Немає нічого жахливішого, ніж бути в очікуванні того, що станеш перед народним судом», – сказав екс-президент Едуард Шеварднадзе.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 Нагадаємо, що президентські вибори пройдуть в Грузії 27 жовтня поточного року. Нині чинний президент Саакашвілі взяти участь у виборах вже не зможе, так як знаходиться на посту вже вдруге. Також, малоймовірним здається обрання на пост президента кандидата від президентської партії, у зв’язку з її низьким рейтингом після парламентських виборів в жовтні 2012 року з подальшими викриттями режиму правління Саакашвілі.

Едуард Шеварднадзе (відео):

За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: