fbpx
Шоу-бізнес

Стівен Спілберг визнаний найулюбленішим режисером Великобританії

 У Великобританії провели опитування, яке показало ставлення нації до кінематографа, а також позначило улюблені картини і жанри.  

 Улюбленим режисером жителів Туманного Альбіону виявився неповторний Стівен Спілберг, а його картина «Інопланетянин» – улюбленим фільмом дитинства. Крім цього, у п’ятірці улюблених картин дитинства виявилися такі роботи, як: «Бовдури», «Король Лев», «Історія іграшок» і «Бембі».  

 Згідно з проведеним опитуванням, жителі Великобританії готові знову і знову дивитися картину «Втеча з Шоушенка».  

 Загалом, відповідно до думки більшості опитаних, найбільш плідним десятиріччям в світі кіно стали 1980-ті роки, а найвдалішою цитатою стала репліка персонажа Кларка Гейбла з картини «Віднесені вітром»: «Чесно кажучи, моя дорога, мені наплювати».  

 До слова, рейтинг виявив не тільки конкретні картини та імена, але й визначив уподобання. Виявилося, що найпопулярнішими жанрами є екшн і пригоди, за якими вже слідують мелодрама, комедія і науково-фантастичні фільми.

 72% опитаних переконані, що люди дивляться кіно для того, щоб розслабитися і отримати задоволення. Також виявилося, що в середньому в місяць людина дивиться від 2 до 4 фільмів.   

 За матеріалами: Daily Mail

Читайте також: