fbpx
Політика

Єгипет готується до силового розв’язання політичної кризи

 Єгипетські ЗМІ повідомили, що суд над лідерами руху "Брати-мусульмани" розпочнеться 25 серпня. У його рамках будуть розглянуті справи шістьох ісламістів, яких звинувачують у вбивстві супротивників скинутого президента Мурсі. Загалом, інформація про можливе вирішення кризи стає все більш суперечливою.

 Так, військові напередодні повідомили, що провели переговори з ісламістами, однак, лідери ісламістів і салафітських рухів стверджують, що ніяких переговорів з військовими не вели. Більше того, вони стверджують, що влада видала ордери на їхній арешт і тепер лідери змушені переховуватися в таборах прихильників Мухаммеда Мурсі.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Тим часом, з неофіційних джерел стало відомо, що нова влада згодна звільнити Мурсі з-під домашнього арешту з умовою, що він відразу ж покине країну. У неділю перед вечірньою молитвою в місцях скупчення ісламістських радикалів вертольоти розкидали листівки, в яких влада закликає «Братів-мусульман» розійтися по домівках.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Однак, у таборах на площах Ан-Нахда і Рабаа Аль-Адавія вже заявили, що не збираються прислухатися до закликів влади, там повним ходом йде підготовка до силового розгону.

 Єгипет готується до силового розв’язання політичної кризи (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru.

Читайте також: